V soboto 22.10.2016 so tekmovalci Judo kluba Koper tekmovali na 5.Mednarodnem turnirju Una v Bihaču. V dvorani Luke se je zbralo 367 tekmovalcev in tekmovalk iz 48 klubov in iz 5 držav. Za Judo klub Koper so tekmovali Lan VODEB, Maya BUTKOVIČ in Lucija JURIŠIČ.

V starostni kategoriji cicibanov se je izkazal Lan VODEB z osvojenim 5.mestom v kategoriji 34kg kjer je tekmovalo 14 tekmovalcev. Lan je prvi dvoboj izgubil z zagrebškim tekmovalcem. Kljub porazu se je zbral in drugi dvoboj zmagal v 12 sekundi ter se uvrstil v polfinale. Lan je dvoboj začel napadalno tako, da nasprotniku ni ostalo drugo kot se branit. Po dveh opozorilih za neaktivnost je domači tekmovalec začel bolj konkretno napadati. Kar se mu je izplačalo. Lan je po neuspešni akciji izgubil ravnotežje, kar je nasprotnik izkoristil in z metom kubi nage Lana vrgel na hrbet. Tako,da je Lan osvojil le 5.mesto.

 V starostni kategoriji starejših deklic sta se najbolj izkazale Maya BUTKOVIČ in Lucija JURIŠIČ. Maya je svoj prvi dvoboj začela napadalno. Kar se je obrestovala. Predstavnica JK Sanskega mosta si je prislužila opomin. Sledil je močen napad nasprotnice. Pri enem od napadov je naredila napako kar je Maya izkoristila in z izjemnim tai otoshijem nasprotnico vrgla na hrbet. Maya se je z zmago uvrstila v finale. V finalu je Mayo dočakala izkušena Hrvatica. Maya je finalu začela v njenem slogu. Nasprotnica pa je samo čakala na pravi trenutek. Hrvatica s tem si je prislužila opomin nakar jo je prisilo napadat. Maya se je kljub napadom nasprotnice enakovredno borila. Ko je Mayi zmanjkovalo sape  je Hrvatica z kombinacijo ouchi gari-uchi mata uspelo Mayo vrči na hrbet. Maya je z svojo borbenostjo pokazala, da je kos tudi izkušenim tekmovalkam in težko izgubi dvoboj. Kljub porazu je Maya zadovoljna z izkupičkom. Osvojila je 2.mesto ter s tem izboljšala lanskoletno osvojeno 3.mesto.

Lucija je tekmovala v kategoriji nad 57kg, kjer se je  morala pomeriti z tremi tekmovalkami iz Hrvaške in BiHa. Lucija je v  prvi dvoboj šla ležerno, kar jo je stalo. Hrvatica je to izkoristila in Lucijo prijela v končni prijem.V drugem dvoboju je Lucijo čakala težka predstavnica JK Travnik (BiH). Kljub težji nasprotnici se je Lucija dobro borila in izkoriščala nasprotničine napake. Lucijinim napadom se je nasprotnica vedno izmaknila padcu. V naslednji akciji je Lucija izravnotežila nasprotnico katera se je ulovila na trebuh. Nato jo je Lucija napadla,da bi jo obrnila na hrbet. To je nasprotnica izkoristila, Lucijo obrnila in prijela v končni prijem. Luciji se ni uspelo rešit pretežki nasprotnici. Sledil je še dvoboj za 3.mesto. Lucija se je zbrala in začela dvoboj bolj pazljivo. Prvi nasprotičin napad je Lucija izkoristila in tekmovalko Labina(Hrv) z hitrim obratom vrgla na hrbet. Z zmago je Lucija osvojila 3.mesto in ponovila lanskoletni uspeh.

Čestitke vsem

Lan posluša Ganse
Lan posluša Ganse
Mayi Lucija nagaja
Mayi Lucija nagaja
Lucija "Ne me slikat"
Lucija “Ne me slikat”
Predstavite ekip
Predstavite ekip
Predstavniki JK Koper
Predstavniki JK Koper

2.mesto za Mayo BUTKOVIČ
2.mesto za Mayo BUTKOVIČ
3 mesto za Lucijo JURIŠIČ
3 mesto za Lucijo JURIŠIČ

Maya, Lan in Lucija na podiju za zmagovalce
Maya, Lan in Lucija na podiju za zmagovalce
Izlet ob reki Uni
Izlet ob reki Uni

Please follow and like us: