Mon. Apr 22nd, 2024

Pet naslovov državnih prvakov koprskih judoistov na Državnem prvenstvu v inkluzivnem judu v Ljubljani.

Judoistke in judoisti Judo kluba Koper so se pretekli vikend udeležili šestega Državnega prvenstva v inkluzivnem judu v Ljubljani. Tekmovanje se tradicionalno odvija pod okriljem panožne Judo zveze Slovenje, kjer se istočasno odvija več tekmovanj ostalih starostnih kategorij. Tokrat je hkrati potekalo državno prvenstvo v inkluzivnem judu ter državno prvenstvo veteranov.

Judo klub Koper že skoraj tri desetletja kot del svoje redne dejavnosti vključuje tudi inkluzivne judoiste. Kot tak je v Sloveniji začetnik vključevanja ranljivih skupin v običajne športne kolektive. Le to je v Sloveniji trenutno razširjeno v sedmih klubih in v njem sodeluje okoli 150 judoistk in judoistov.

Čeprav je glavni cilj dejavnosti biti vključen v običajni športni kolektiv, torej biti član Judo kluba Koper in tekmovalni rezultati niso v prvem planu, so koprske judoistke in judoisti tudi tokrat dosegli odlične rezultate. V konkurenci 10 klubov so ekipno dosegli odlično drugo mesto. Posamične naslove državnih prvakov so osvojili: Jenny Černac, Marko Horjak, David Kosovel, Erik Longar ter Beno Osmančević. S srebrom se lahko pohvalijo: Vesna Majer, Andrea Steffe, Matjaž Šukljan, Mihael Jovanović ter Jan Dolgan. Bron pa so osvojili: Vesna Osterman, Rok Kofol ter Marko Grgič. Uspeh je potrditev dobrega dela v Judo klubu Koper ter daje nov zagon za nadaljnje delo.

Čestitke

Please follow and like us: