Trije mošketirji

V športni dvorani Prežihov Voranc  je v soboto 17.2.2018 bil organiziran 10.Pokal Guštanj 2018. Pokala  se udeležilo 134 tekmovalcev in tekmovalk iz Austrije, Srbije, Hrvaške, BiH in Slovenije iz 25 klubov.

Barve Judo kluba Koper so predstavljali Martin TRENDOV, Vid DOBRINJA in Lan VODEB. Vid DOBRINJA  je v svoji kategoriji osvojil 1.mesto.

Matin  je kljub dobrem začetku v uvodnem dvoboju moral priznati premoč predstavnika BiH-a, ki je na koncu zmagal kategorijo do32kg. V popravni borbi je prav tako začel dobro, ampak tudi tukaj je zmanjkalo športne sreče.

Vid je prvi dvoboj začel zadržano. Potem, pa je kar naenkrat preklopil v 4 brzino in nasprotnika ipponiral. Drugi dvoboj je bil expresen celih 17 sekund. V prvem vstopu je nasprotnika vrgel na hrbet. V finalnem dvoboju se je pomeril z domačinom, kateri je bil dobro motiviran pred domaču publiko. Na začetku je Vid padel na bok, neto je bilo treba nadoknaditi prednost nasprotnika brez napak. Nako je tudi bilo. V pol minute je izenačil rezultat in z osotogarijem premagal nasprotnik ter osvojil 1.mesto v kategoriji do 35kg.

Lan  je tekmovanje začel suvereno. Nasprotniku ni dal dihat dokler ni klonil. Drugi dvoboj je Lan začel z prednostjo in to prednost samo še višal. Dvoboj se je moral podaljšati v Golden Score. Lanu niso pošle moči, ampak ena majhna napaka je bila usodna. Nasprotnik jo je izkoristil in Lana položil na tla. Imel je še dve borbi v katerih je še vedno napadal in malo preveč grešil, da bi zmagal. Lan je osvojil odlično 4.mesto v kategoriji 38kg.

Čestitke vsem

Zadnja navodila za ogrevanje
Ogrevanje
Počakajmo na prvi dvoboj
Vid ima nasprotnika pod kontrolo
Zmaga Vidu
Vidovih exprenih 17 sekund
Martin v boju za boljši gard
Martina niti most ni mogel rešiti
Lan drži nasprotnika pod kontrolo
Zmaga Lanu
Vid pripravlja nasprotnika z padec…
…tu je vstop..
…tukaj padec…
…in tukaj konec pod kontrolo…
…gremo v finale.
Lanovi finali
Močan vstop je nasprotnik blokiral
Lanova prednost je vidna…
…. sledila je kazen za nasprotnika
GS. Borba za boljši gard
1. mesto Vid DOBRINJA
Trije mošketirji
Ponosni trenerji z mošketirji
Please follow and like us: