Inkluzivne judoistke in judoisti Judo kluba Koper so se preteklo soboto udeležili 3. Festivala juda za vse Jožeta Škrabe – državnega prvenstva v inkluzivnem judu v Celju. Slovenska zgodba inkluzivnega juda se je pričela pred petindvajsetimi leti ravno na obali, v koprskem judo klubu in traja še danes. Državno prvenstvo je potekalo pod pokroviteljstvom Judo zveze Slovenije v organizaciji Judo kluba Z dežele Sankaku.

Koprske judoistke in judoisti za katere je bil to po močnem mednarodnem turnirju maja v Ravenni drugi vrhunec sezone so osvojili tri naslove, dva v moških ter enega v ženskih kategorijah. Državna prvakinja je postala Danila Kocijančič v kategoriji do 90 kilogramov ter Marko Horjak v kategoriji do 80 kilogramov in Matjaž Šukljan v kategoriji nad 100 kilogramov.

Podprvaka sta v svojih kategorijah postala Dane Tivadar ter Milan Kovačević, bron pa sta osvojili Alenka Markelj ter Marija Gorjup v ženski ter Slaviša Davidović v moški konkurenci. Tekmovalno leto se za koprske judoistke in judoiste počasi končuje. Sezone pa še nikakor ni konec. Pred vrati je namreč obeležitev petdesetletnice Judo kluba Koper.

Pripravil: Tomo Dadić

Čestitke vsem

Skupinska slika ekipe Judo kluba Koper
Zadnji dogovor med trenerji
Vsi nestrpno čakajo na prvi dvoboj
Čestitke Milan
Nagrade za najboljše tekmovalce
Milan v družbi Olimpijke Lucije Polavdar

Please follow and like us: