2.POKAL ŽIROV 2018


V športni dvorani OŠ Žiri  je v soboto 10.3.2018 bil organiziran 2.Pokal Žirov. Pokala so se udeležili 293 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 klubov.

Barve Judo kluba Koper so predstavljali Nemanja DONČIĆ, Lina ARGENTI PLETIKOS, Zarja ULE, Aleksander PETRAK,Leo VODEB, Dušan PLAZNIK, Aleks TOZAN KRSTIČ, Luka Aleksander KRIŽMANČIČ, Alen  ŠVAB GRDINA, Martin TRENDOV, Lan VODEB, Vid DOBRINJA in Tarik HOPOVAC ter nacionalni sodnik Damjan KUZMIČ. Skupno smo osvojili 3 zlate in 3 bronaste medalje ter šest 5.mest.

V dopoldanskem delu so športno dvorano napolnili tekmovalci starostne kategorije U12 in U14. Martin je prvi dvoboj izgubil z  tekmovalcem,ki je na koncu osvojil 3.mesto. V popravnem dvoboju je zmagal nato pa spet izgubil ter osvojil 7.mesto. Lan in Vid sta tokrat tekmovala v isti kategoriji. Lan je tudi tokrat v uvodnem dvoboju dobil končnega zmagovalca kategorije. Kljub temu se je Lanov nasprotnik moral namučiti,da je Lana spravil na hrbet. Nato je v dveh popravnih dvobojih ekspresno odpravil z nasprotniki do boja za 3.mesto. Novomeščan je pokazal nekaj več od Lana in osvojil 3.mesto. Vid je začel tekmovanje z zmago nato pa z novomeščanom izgubil. V popravnih dvobojih je pokazal iz kakšnega testa je in vse nasprotnike premagal ter osvojil 3.mesto. Tarik je z tremi porazi in zmago osvojil odlično 4.mesto.

Popoldanski delu tekmovanja so se pomerile starostne kategorije U8 in U10. Med mlajšimi cicibani je  Leo VODEB,Liana PLETIKOS ARGENTI in Aleks TOZAN KRSTIĆ osvojili 1.mesto v svoji skupini. Aleksander PETRAK in Alen GRDINA ŠVAB sta osvojila 3.mesto. Dušan PLAZNIK, Luka Aleksander KRIŽMANČIČ, Zarja ULE in Nemanja DONČIĆ so izgubili v boju za odličja ter osvojili odlično 5.mesto.

Čestitke vsem

Ogrevanje na Pokalu Žirov 2018

Vid in Martin vadita shadow uchi komi

Luka Aleksander in Aleksej čakata na žreb

1.mesto Aleksaj TOZAN KRSTIČ

Leo in Aleksander se zabavata

Lan prevzema pobudo v ne wazi

Lan meče finalista kategorije…

…in ga drži v končnem prijemu

Tarik v boju za boljši gard

Tarik ima vse pod kontrolo

1.mesto za Liano PLETIKOS ARGENTI

Zapiski morajo biti

Lan vsiljuje svojo premoč

Nato pa še v končni prije

Lan drži nasprotnika brez sape

Tarik v akciji

Vidov prvi poskus meta

Vid drži nasprotnika v končnem prijemu…

…do konca

V drugo gre rado

Do končnega prijema

Vid nadaljuje akcijo

Martin v popravnem boju…

….ki se je končalo z končnim prijemu

3.mesto Vid DOBRINJA

Zarja v boju…

…še še. Dajmo Zarja

Aleksander čaka na žreb

Aleksandrov uspešen Osoto gari

3.mesto Aleksander PETRAK

Selfy gremo domov

Please follow and like us: