Thu. Jun 13th, 2024

V vojvodinskem mestu Sombor (Srbija) je bil dne 26.10.2019 organiziran mednarodni seminar o inkluzivnem judu, z naslovom »Enaki v različnosti«.

Seminar je pripravila Judo zveza Srbije, ob sodelovanju Judo zveze Vojvodine in mesta Sombor. Somborski projekt inkluzije v judo športu zelo uspešno teče že več let, v tesnem sodelovanju in ob budnim mentorstvom Judo kluba Koper in JZS. Projekt vključevanja ranljivih oseb v mestu Sombor pušča globoke sledi v lokalnem okolju in širše v državi Srbiji. Je predmet velikega občudovanja in podpore javnosti ter institucij.

Predavanja so potekala v prekrasni dvorani občinskega parlamenta v letnem dvorcu, ki ga je zgradila Marija Terezija, demonstracijski nastopi, neposredno delo trenerjev na blazinah pa v dvorani Judo kluba Bačka Sombor.

Za udeležence seminarja so letos predavanja pripravili prof.dr. Nikola Čanak, Jasmina Benčič, defektolog, Tomo Dadič, dipl. socialni delavec in trener inkluzivnega juda, Dr. Samo Masleša, preko videokonference pa tudi Roy Court, pionir inkluzivnega juda iz Walesa.

Ekipa Judo kluba Koper je slovenski inkluzivni judo zastopala z 11 udeleženci na tem seminarju.

Pripravil Darij Šomen

Please follow and like us: