V soboto 19.11.2022 je Judo klub Olimpija organizirala tradicionalni 58.mednarodni turnir v judo Nagaoka 2022 na katerem je tekmovalo 423 tekmovalcev in tekmovalk iz 50 klubov iz 6 držav. 

Judoisti Judo kluba Koper so po 12. letih suše spet na zmagovalnih stopničkah. Na zadnje je leta 2010 najuspešnejši tekmovalec kluba Igor SPASOJEVIČ stopil na stopničko za 2.mesto.

Letos so za Judo klub Koper tekmovali Aleksander PETRAK in Leo VODEB med starejšimi dečki ter Martin TRENDOV in Lan VODEB med mlajšimi kadeti. Na tekmovanju niso bili prisoti samo tekmovalci Judo kluba Koper ampak tudi trije sodniki Damjan KUZMIČ, Jože BUTKOVIČ ter Goran PRŠA.

Aleksander PETRAK je premagal vse nasprotnike in osvojil 1.mesto. Leo VODEB je premagal nasprotnike do finala, kjer je moral priznati premoč domačem tekmovalcu ter tako osvojil 2.mesto. 

Marin TRENDOV se ni prebil skozi predtekmovalni del. Lan VODEB kljub uvodni zmagi je moral v naslednjem dvoboju priznati premoč nasprotnika tako je izpadel iz nadaljnjega tekmovanja.

 

Čestitke.

Nagrade za najboljše Nagaoke 2022
Aleksander PETRAK 1.mesto
Leo VODEB 2.mesto
Leo in Aleksander z medaljo
Aleksandrov zmagoviti O soto gari
Aleksander izvaja Soto makikomi
Soto makikomi vreden 1.mesta, Aleksander PETRAK
Leo izvaja Osoto gari
Leov zmagoviti Kouchi makikomi
Polovičkaaaaaaaa
Deashi barai za finale, Leo VODEB
Leo VODEB v finalu
Martin TRENDOV v uvodnem dvoboju
Martinova polovičkaaaaaa
Lan izvaja Deashi barai
Lan obrača nasprotnika
Lanov zmagoviti Tani otoshi
Lan izvaja O gurumo
Lanov Seoi otoshi
Please follow and like us: