Thu. Jun 13th, 2024
V sredo 10.11 2021 se je sestal organizacijski odbor proslave Japonskega Novega leta KAGAMI BIRAKI 2022. Proslava bo obeleževala obletnice 140 let šole Kodokan Judo, 70 let stava Juda v Sloveniji, 50 let juda v slovenski Istri v 30 let Japonskega veleposlaništva v Sloveniji. 15.januarja 2022 bomo Obalni judo klubi prvič gostili KAGAMI BIRAKI v Športni dvorani Arena Bonifika.
Gosti bodo iz veleposlaništva (Japonske, Italiji, Hrvaške v Sloveniji ter Japonske v Italiji in Japonske v Hrvaški), Predsednik RS, predstavniki ministrstev, OKS, JZS, štiri Obalni župani, direktorji športa in UDD štirih občin, vsi ravnatelji in vzgojitelji športne vzgoje ter razrednega pouka in vzgojitelji v vrtcih, vsi stari judoisti, vsi trenutni judoisti z družinami in vsi državljani.
Na proslavi bodo delavnice Japonskih tradicij obred priprave čaja, japonska kaligrafija, sestavljanje origamijev in druge.
Na prireditvi, ki se bo pocelo ob 17. uri se bodo predstavili gosti iz Italije (JK Udine) v Hrvaške (JK Rijeka) ter obalni judoisti.

Please follow and like us: