Thu. Jun 13th, 2024

Dne 26.3.2017 je na Prevaljah potekalo DP U16 na katerem se udeležilo 174 tekmovalcev in tekmovalk iz 33 klubov. Klubske barve sta branila  SANDIČ Nik in BUTKOVIČ Maya.

Niku je bila to prva uradna tekma in so bila pričakovanja glede na čas in konstantnost treniranja temu primerna. Pomembno je bilo, da si prične nabirati izkušnje ter prebrodi prvi strah pred tekmami.Tekmoval je v kategoriji -46 Kg v kateri je bilo 9 tekmovalcev. Nik je bil prvo kolo prost, nato pa je prvo borbo izgubil s predstavnikom JK Šiška in kasnejšim dobitnikom bronaste medalje. V  repasažu pa se je boril s predstavnikom Slovenj Gradca, ki se je moral že malo bolj potruditi in je nato prav tako osvojil bronasto medaljo. Nik  je na koncu na svojem prvem DP osvojil 7 mesto.

Maya je tekmovala v kategoriji -63 kg in je uvodno borbo po dokaj enakovrednem začetku izgubila s predstavnico JK Sankaku in kasnejšo finalistko ter dobitnico srebrne medalje. V  nadaljevanju repasažnih dvobojih je  zmagala predstavnico JK Shido, katero je po nekaj neuspelih napadih uspela prijeti v končni prijem, kjer je borbo tudi zaključila. Maya  se je enakovredno borila z predstavnico JK Sankaku. Kljub borbenosti je Maya bila kaznovana za neborbenost. To prednost je nasprotnica izkoristila in Mayo prijela v končni prijem,katerega se ni uspela pravočano rešiti. S tem dvobojem je Maya osvojila odlično 5.mesto.

Čestitke obema

Predstavitev ekip

Please follow and like us: