Mon. Apr 22nd, 2024
Gasilska slika vseh sodelujočih

Judo klub Koper je dne 22.2.2017 pripravil demonstracijski nastop inkluzivne sekcije, ki že četrto sezono deluje v sklopu rednih dejavnosti kluba. Nastop je za devet judoistov štel, kot izpitni program za pridobitev rumenega pasu. Judo klub Koper že več kot 20 let vključuje v vadbo juda ranljive skupine prebivalstva. Vadba ima rekreativni in terapevtski značaj, nekateri judoisti pa se uspešno udeležujejo tudi tekmovanj.

Darij Šomen predstavlja program predstavitve

Veliko število obiskovalcev se je udeležilo predstavitve

Z inkluzivno sekcijo je nastopila članska ekipa kluba in v čudoviti atmosferi sodelovanja, tovarištva in strpnosti pričarala številnim predstavnikom institucij, staršev, invalidskih organizacij in športnih delavcev bistvo juda, to pa je sodelovanje, v delovanju za korist sočloveka.

Igor SPASOJEVIČ je prikazal nekaj atraktivnih akcij

Programi inkluzivnih sekcij v Judo klubu Koper gradijo na socialnem vključevanju v okolju športne dvorane Bonifika, normalizirajo telesne stike, dotike in medčloveško bližino skozi vadbo juda, zagotavljajo redno telesno vadbo za izboljšanje ali ohranjanje zdravja ter ugodno vplivajo na vzpostavljanje pozitivne samopodobe vadečih .

Sekcija inkluzivnega juda je opravljala izpite za višjo stopnjo pasu
Gasilska slika vseh sodelujočih

Pri pripravi dogodka je sodeloval Dnevni delovno terapevtski center Barčica (Center za socialno delo Koper), ki je poskrbel za pogostitev udeležencev ter fotografi Centra dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper, ki so dogajanje posneli.

Please follow and like us: