Thu. Jun 13th, 2024

Člani Judo kluba Koper so se to soboto udeležili prvega Državnega prvenstva v inkluzivnem judu.  Gre za zgodovinski dogodek, ki ni le tekmovalnega značaja, ampak je njegov pomen predvsem v tem, da je bil organiziran znotraj panožne  Judo zveze Slovenije.        1. Festival juda za vse Jožeta Škrabe je otvoril starosta slovenskega juda Jože Škraba, mojster juda VIII. DAN, ki je bil tudi častni pokrovitelj festivala. Tekmovanja, ki je potekalo v organizaciji Judo kluba Sokol se je udeležilo 39 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v 12 tekmovalnih kategorij. Sodelovali so judoisti iz petih slovenskih judo klubov: JK Murska Sobota, JK Železničar Maribor, JK Jesenice, JK Koper in JK Sokol Ljubljana.

V napetih bojih so se izjemno izkazali tekmovalke in tekmovalci Judo kluba Koper. Tako je Slaviša Davidović postal državni prvak v svoji kategoriji. Srebra so osvojili Vasilija Dobrić, Ekrem Felić ter Matjaž Šukljan, bron pa Danila Kocijančič, Alenka Markelj, Srečko Kolarič ter Dane Tivadar.  Poudariti velja, da ima vključevanje ranljivih skupin na Obali v judo že več kot 20 letno tradicijo ter, da je ravno koprski judo klub med prvimi pričel z vključevanjem.

Na prvem zgodovinskem prvenstvu so bila podeljena tudi priznanja in pohvale mnogim soustvarjalcem inkluzivnega juda v Sloveniji,ki so v zadnjih triindvajsetih letih orali ledino v Sloveniji.  Navzoče sta nagovorila predsednik Judo zveze Slovenije Darko Mušič ter direktor Direktorata za šport na MIZŠ Boro Štrumbelj.

Na dogodku je bilo navzočih veliko pomembnih gostov. Ob predstavniku japonskega veleposlaništva gospodu Hironau Ohashiu še  podžupan MOL Dejan Crnek, gospa Jana Čander z Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, Franc Očko sekretar Judo zveze Slovenije ter mnogi bivši judoisti iz številnih slovenskih klubov. Organizator prihodnjega 2. Festivala juda za vse Jožeta Škrabe bo Judo klub Koper.

Inkluzivni judo na Radiu Koper: Darij Somen in voditeljica Nataša Benčič       [maxbutton id=”1″ url=”http://4d.rtvslo.si/arhiv/dopoldan-in-pol/174467135″ text=”KLIKNI TUKAJ !!!” ]

Organizacijski odbor 1.Festivala Jože Škraba inkluzivnega Državnega prvenstva
Mojmir KOVAČ in Samo MASLEŠA vodita ogrevanje
Priznanje za Tomota DADIČ
Priznanje za Zlatka HASKIČ
Priznanje za Judo klub Koper
Jože ŠKARA v pogovoru z Darijem ŠOMEN
Tomotovi zadnji napotki

Samo in Beno v objemu
2.mesto za Vasilijo DOBRIČ in 3.mesto ta Danilo KOCJANČIČ
3.mesto za Alenko MERKELJ
2.mesto za Ekrema FELIĆ in 3.mesto za Daneta TIVADAR
2.mesto za Matjaža ŠUKLJAN
Državni prvak Slaviša DAVIDOVIĆ
Saviša ima vse pod kontrolo
Pisali so o nas…
Please follow and like us: